Tuesday, December 10, 2013

All Of Me - John Legend

the best song ever
perfect song for your perfect mate :)
enjoy!


What would I do without your smart mouth
Drawing me in, and you kicking me out
Got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright

[Bridge:]
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all, all of me
And you give me all, all of you, oh

[Verse 2:]
How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you

[Bridge:]
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all, all of you, oh

Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard

[Chorus:]
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all, all of me
And you give me all, all of you, oh


-xoxo NadOth-

Tuesday, December 3, 2013

K.A.H.W.I.N


tajuk pun dah mula gempak kan.
aku cakap pasal kahwin? agak pelik lah jugak 
maklumlah musim kawan-kawan semua kahwin sekarang
macam syok je, macam best je kan kahwin-kahwin ni
lari dari dosa, lari dari maksiat

kalau kahwin je memang senang but tanya dekat diri jugak dah buat persediaan ke?
ya memang lah  Kahwin Muda Is Not A Crime
tapi kita perlu buat persediaan
dari segi 
  agama
 ilmu
 kewangan 
and so on

kalau tanya aku nak kahwin ke tak?
memang akan aku jawab ye lah. haha
but kalau tanya aku dah sedia atau tak.
my answer will be NO.

ye lah banyak lagi aku perlu belajar and buat persediaan
terutama bab agama.
lagipun kahwin ni bukan sehari dua. but seumur hidup kita akan bersama pasangan kita
so before you get marry, be prepare first okay :)

apa-apa pun agak respect buat kawan-kawan aku yang dah mendirikan rumahtangga
hope they will happy till jannah 
my dua' always for you babes! 

xoxo NadOthman


Tuesday, November 12, 2013

mendua- Astrid

ku tak habis kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap namun terlalu jauh
imajinasiku terberai
terdiam aku beku tanpamu
didalam letak hatiku

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih dirimu
jadi cinta terakhirku

ku tak habis kurangku dimana
kau tega melepaskan aku
jauh ku menatap namun terlalu jauh
imajinasiku terberai

terdiam aku beku tanpamu
dimanakah letak hatimu

kau putuskan aku tuk mendua
dengan dia dibelakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir

kau putuskan tuk mendua
dengan dia di belakangku
padahal ku pilih kamu
jadi cinta terakhir
jadi cinta terakhir

Monday, November 11, 2013

wedding Ika !

Assalamualaikum.
long time no see ya!
cuti midsem yang agak busy bagi aku. 
bukan busy dengan assignment, projek paper or else but busy dengan bercuti
hehe. sabtu yang lepas (9/11/13)
one of my friends getting married.
semangat cik nak attend dia punya wedding.
hari jumaat aku dah sampai Melaka, lepak2 dengan ChanKyn and ChanPah dulu
then sabtu baru pergi rumah pengantin dekat Pedas, N9.
Taklah jauh sangat dari Melaka, nasib baik tak sosat pergi rumah Ika tu. hee
memang happening habis sebab semua turun kot just Kak nad saja yang tak datang.
apa-apa pun memang gempak pun on that day,  dah lepak-lepak kitorang turun Seremban.
hajat dihati nak tegok wayang dekat sana, tapi mencari jalan tak jumpa,
melepak dengan eton, mira and eca jela dekat seremban tu.
entah bila lagilah dapat berkumpul macam, ye lah masing2 dah keja ada yang still study. 
nanti masing2 dah kawen jangan harap lah dapat lepak macam tu lagi. 
hehehe
-
-
-
-
-

 with ChanKyn

 with ChanPah

 selamat pengantin baru Ika and Anwar !

 senyum sokmo ^^

 Ika malu-malu nak pose. hewhew btw memang sweet both of you :)


 budak dua orang yang dekat atas ni Single ke?? haha

 single? yes i am :D

... GirlFriends ...



 hmm im next? maybe 8 years later :)

 nied (exroomate), ChanPah, Chakyn

Love.


xoxo NadiaOthman


Wednesday, October 2, 2013

sahabat

semua perlukan sahabat tak kiralah kita ni muda atau tua,
semua perlukan sahabat tak kira, kita susah atau senang,


if you are choose a right friend you will be happy and not regret to have them,
friendship..sometimes make you happy, sad, angry, annoying 
tapi kalau tiada sahabat adakah hidup kita akan happy?
mungkin we will feel a little bit loneliness
tak rugi punyai sahabat
banyak yang kita kongsi kalau kita punyai sahabat
oleh itu, appreciate our friendship agar ia bertahan selama-lamanya

And this is my girlfriends
we had been together since form 4
walau tak selalunya jumpa 
tapi you're still in my mind 
*swear* 
and credit to Afyra 
she made this "video" and im so lovin' it
Enjoy !


NadiaOthman

Ibu! read this ..:)



Assalamualaikum
and hye..! 

hye to you mom! 
yeah i know you will visit my blog and read this entry.
just and special for you. ^^

Happy Birthday Ibu...yang ke ?? 
(okayy secret. haha)

Nadia doakan
 Semoga ibu gembira selalu,
 Dipanjangkan umur, 
Dimurahkan rezeki, 
Semoga apa yang ibu hajatkan akan tercapai.
Apa-apa yang baik ibu inginkan semoga termakbul Amin..
I Love You, Ibu !

xoxo: NadiaOthman




Wednesday, September 25, 2013

If Only



If I can only choose
I'll choose you
but it will be just a dream
just a dream

how it possible for me to tell you?
how am I wanna to tell you?
please
please 
just give me any sign
any directions..

: sigh :

NadiaOth


Decode



How can I decide what's right?
 
When you're clouding up my mind 

I can't win your losing fight all the time 

How can I ever own what's mine 

When you're always taking sides 

But you won't take away my pride 

No not this tim
e

Not this time 

: Decode :

Wednesday, September 18, 2013

Nak kurus !




Memang tension aku.
semenjak dua menjak ni aku memang tension dengan badan aku ni
bukan main naik lagi.
sedih betol. nafsu makan aku memang tak boleh nak tahan
asyik nak mengunyah ja
sob sob

mintak-mintak sebelum p kenduri kawen kawan aku nanti
turunlah berat badan dan saiz badan aku ni
huargghhhhh !!!

NadiaOthman

Tuesday, September 17, 2013

R.S.T.U.


nak kata happy?
Alhamdulillah, itu yang aku boleh ungkapkan
tapi ada perkara yang tak aku gemarkan

ya..its about myself
macam aku cakap bukan aku tak bersyukur 
manusia. 
memang ada saja yang tak pernah cukup
sudah kaya mahu lagi kaya
sudah kawen mahu lagi tambah katanya mahu cukup kuota
apa boleh buatkan?

tapi apa yang boleh aku perlu buat hanyalah
Redha. Syukur. Tawakal. Usaha
empat ini tidak akan aku lupa

apa yang aku tidak puaskan?
biarlah aku saja yang simpan
macam lagu siti tu.
biarlah rahsia.. :) 



Monday, September 9, 2013

birthday ayah !

assalamualaikum
Long time no see. lamanya tak update kat blog aku ni, bersarang berhabuk dah blog aku 
kalau dah cuti mana nak ingat semua benda2 ni.
masuk sem baru teringat nak update, 
anyway last Friday, it was my father's birthday (6/9/****) 
tahun katanya rahsia hehe
sambut tak lah semeriah-meriah alam. 
sekadar ucapan dan hadiah yang tak seberapa harap memadai.
walaupun aku dah wish, aku still nak wish dalam blog ni jugak 

to my beloved father:
Nadia doakan semoga Ayah diberikan sihat tubuh badan,
dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dipertingkatkan Iman,
terima kasih Nadia ucapkan kerana menjadi seorang Ayah yang penyayang, Caring, bertanggungjawab
dan supportive buat kami bertiga.
 takdak sapa yang dapat gantikan tempat Ayah dihati kami. Nadia bersyukur ....

Nway, ni bait lagu dari lirik "Biar" dari Fynn Jamal
memang sesuai dan khas untuk ayah:


apa mampu kau sudikan
ampun maaf ku sujudkan?
bisa tidak kau teruskan
ku sesat kau tunjuk jalan?

apa layak aku bagi?
tak terbalas sampai mati
kau sungguh yang paling tinggi
istanamu syurga nanti

Love NadiaOthman




Tuesday, July 16, 2013

dedicated for you.




Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,


14 july


hye guys
and salam Ramadhan.
a little bit late to make this entry
its dedicated to my beloved sister
now she has turned to super sweet 13
yeah, 14 July yang lepas was her birthday 
And this are, my wishes for you, little bugs.

firstly, akak sentiasa mendoakan kejayaan Dina 
be the happiest girl and ingat sembahyang jangan tinggal
jadi anak yang solehah, semoga berjaya dunia akhirat!
and last but not least be matured please! ^^



p/s:
-i love you-
nadiaOthman

Tuesday, July 9, 2013

salam ramadan.

salam ramadan buat semua muslimin muslimat 
semoga ramadan kali lebih bermakna dan semoga kita sama-sama memperbaiki 
diri dalam bulan yang baik ini.
INSHAALLAH.


xoxo nadiaOthman


Monday, July 1, 2013

love



dear diary, 
i dont know since when, 
but till now i met "that" boy,
he had stole my heart,
and won't give it back.

                             xoxo nadiaothman.


Monday, June 17, 2013

happy father's day.

salam and hye there
dah lama rasanya tak singgah blog 
maklumlah sekarang exam week
memang busy lah kan

apa-apa pun hari ni aku nak wish HAPPY FATHER'S DAY to my beloved father
OTHMAN MD YATIM
nadia, sayang ayah sangat-sangat
ayah gue ni sangat sporting, kekadang tu garang r jugak 
kalo tak kenal dia memang orang kata dia garang 
haha disebabkan muka dia tu yang lejen and ganas 
tapi hati cute and macam ada taman
and that is true..!
dia memang penyayang
kasih sampai syurga from us #nadia #izzat #irdina
ayah! saranghae <3




Thursday, June 6, 2013

Salam Israk Mi'raj



Pelbagai peristiwa yang dapat kita peroleh


Beberapa peristiwa yang terjadi selama Isra' berlangsung memberikan hikmah dan pelajaran yang sangat mendalam bagi Nabi Muhammad s.a.w.serta menjadi cermin bagi umat yang menjadi pengikutnya.
  1. Nabi memperoleh pelajaran tentang keadaan masa lalu dan masa yang akan datang yakni saat Jibril menyuruh beliau melakukan solat di Kota Thaibah (Madinah) dimana kelak Nabi akan berhijrah ke kota ini, di Thur Saina (Bukit Thursina), tempat Allah berfirman kepada Nabi Musa, serta di Bethelehem, tempat lahirnya Nabi Isa putera Maryam (Mary).
  2. Jibril juga mengajar Nabi bagaimana menghadapi Ifrit dari golongan jin yang mengganggunya dengan memberinya sebuah doa yang harus dibaca Nabi.
  3. Mengambil hikmah dari perjuangan seorang Muslimah sejati Masyitah dalam berjihad mempertahankan keyakinannya akan keesaan Allah.
  4. Mendapat pelajaran bagaimana akibatnya bagi orang-orang yang enggan solat, enggan berzakat, pemakan riba dan suka berbuat zina. Pengganggu jalan umum, pemimpin yang suka menumpuk-numpuk jabatan dan suka menjelek-jelekan orang lain.
  5. Gambaran umat yang terjebaknya dalam kemewahan dunia, perumpamaan umur dunia yang sudah tua, tamsil bermacam-macam minuman yang boleh dan tidak boleh (haram) diminum umat Nabi serta adanya pengakuan para nabi akan keberadaan Nabi Muhammad s.a.w. sebagai pemimpin utama.

Dalam perjalanan Mikraj banyak pula hal yang dialami oleh Nabi Muhammad s.a.w. Namun yang paling penting adalah baginda mendapat keringanan solat fardu dari 50 kali menjadi 5 kali sehari semalam, sebuah kewajiban yang harus dikerjakan umatnya sampai kelak akhir zaman.

salam dari NadiaOthman

Tuesday, June 4, 2013

Final Exam !




mood for final exam just turning on.
stress + nervous = EXAM :)
the final exam is just around the corner
may Allah permudahkanlah urusanku
nasib baik. jadual exam taklah pack sangat
adalah jugak gap
kalau tak memang sakit bertambah sakit lagi
just wanna wish GOOD LUCK for those who take the final exam
pray for me also okay :)
may we succeed together and the gather-gather ( haha )



























xoxo : NadiaOthman

Wednesday, May 29, 2013

Remember Allah Always






Allah will never get bored to 

listen to your


problems, He will always be there 

for you.

#Allahuakbar






xoxo: nadiaOthman

Monday, May 13, 2013

Surah An-Nur Ayat 32

Sedang aku bertweet-tweet, terpandang aku pada satu tweet dari Imam Muda Asyraf mengenai kahwin;

'Kepada anak muda yg inginkan bernikah.. Bersama rujuk Surah Annur ayat 32.. Supaya lebih diberi keyakinan..'.

Dalam hati aku pun berkata, ini bererti bukan aku sorang sajalah yang merasai perasaan sebegini. Mungkin benda ni terjadi pada seluruh anak muda yang seusia aku. Aku pun mula mencari surah tersebut dan tafsiran dia seperti berikut ...




TAFSIR SURAH NUR AYAT : 32
Tafsir Ibnu Kathir,
وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
 

Ayat ini mengandungi beberapa hukum-hakam yang 'muhkamah' dan suruhan-suruhan 'mubramah'. Firman Allah Taala : "Dan kahwinkanlah ......." hingga akhirnya merupakan satu perintah supaya mengahwinkan. Sebahagian ulama berpendapat, wajib kahwin bagi setiap yang mampu. Mereka berdalilkan sabda Nabi S.A.W yang bermaksud : "Wahai sekalian pemuda, barangsiapa daripada kalangan kamu yang berkemampuan untuk berkahwin, maka hendaklah ia berkahwin. Sesungguhnya ia (perkahwinan) boleh menundukkan pandangan dan menjaga kemaluan. Barangsiapa yang tidak mampu, maka hendaklah ia  berpuasa kerana ia (puasa itu) menjadi penawar baginya. 

Firman Allah Taala " إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاء يُغْنِهِمْ اللَّه مِنْ فَضْله"Jika mereka itu miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka dari limpah kurnia-Nya." Berdasarkan ayat ini, berkata Ali b. Abi Talhah   daripada Ibnu Abbas; Allah Taala menggesa mereka supaya berkahwin dan memerintahkan orang merdeka dan hamba supaya dikahwinkan serta menjanjikan mereka dengan kekayaan. Berkata Ibnu Abi Hatim, Abu Bakar As-siddiq berkata : Taatilah kamu akan Allah pada apa yang Dia arahkan supaya bernikah, kamu akan peroleh kekayaan sebagaimana yang dijanjikan. Daripada Ibnu Masood; Carilah kekayaan dalam pernikahan. Daripada Abu Hurairah R.A. berkata : Sabda Rasulullah S.A.W. : "Tiga hak ke atas Allah menolong mereka; orang yang ingin kahwin yang mahukan memelihara kesucian diri, hamba mukatab yang mahu merdeka dan pejuang di jalan Allah."- diriwayatkan oleh Imam Ahmad, Tarmidzi, An-Nasaaie dan Ibnu Majah. Nabi S.A.W. telah mengahwinkan lelaki itu yang tidak mempunyai apa-apa kecuali kain sebarnya, tidak mampu mengadakan sebentuk cincin besi, meskipun begitu Nabi S.A.W. tetap mengahwinkannya dengan seorang perempuan dan mensyaratkan maharnya ialah mengajarkan perempuan itu Al-Quran.


p/s: Apa-apa pun perkahwinan bukanlah hanya bersuka-suki tapi semua ni adalah kerana Allah taala. kalau niat kita betul Insha-Allah semuanya akan dipermudahkan. 

Pada siapa yang bakal mendirikan rumah dan tangga, aku doakan korang bahagia ke akhir hayat, dan harungi bahtera itu dengan baik dan semoga mendapat keredhaan dariNya. Insha Allah ..
(pandai pulop berkata-kata yg aku ni bila lagi? H A H A >///<)

selamat Beramal !
xoxo:NadiaOthman

Tuhan berikan Aku cinta



Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta


Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta


Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cintaa

..Ayushita ..
xoxo NadiaOthman

Thursday, May 9, 2013

hari ibu datang lagi !

sambil menaip dan time ni jugaklah aku duk ngap2 makan burger
jam dekat lappy menunjukkan sekarang dah pukul 11.10 malam
dan hari ini masih lagi bertarikh 9 May 2013

aku just nak ingat moment ni bila aku baca balik entry ni nanti
why? sebab entry ni special ...
its about MOTHER'S DAY
it is important right? 
haha apalah yang aku merepek ni, lantak blog aku :)
Jangan marah naa..


every year, aku n adik2 aku akan wish untuk ibu kami yang tersayang
tak pernah lupa (aku lah yang tolong ingatkan pfft)
kalau tahun tu tak dapat bagi hadiah ucapan tetap ada.
degan cara ni sajalah yang dapat kami balas
mungkin akan datang kami balas cara lain (yang lebih special mungkin) :)
..inshaAllah..


p/s: for my mom...
Nadia ucapkan SELAMAT HARI IBU
terima kasih sebab menjadi ibu yang penyayang, prihatin, tegas, cool, sporting, good listener
you are the best mom in the world!!
tak ada siapa yang dapat ganti tempat ibu 
Maafkan nadia kalau Nadia tak cukup membahagiakan ibu lagi, mungkin satu hari nanti
dan nadia janji (inshaAllah) nadia akan akan jadi anak yang solehah untuk ayah dan ibu
nadia tak pernah sebut perkataan ni depan2 tapi dalam hati nadia sentiasa sebut

" I LOVE YOU, IBU !"



Love this picture. it make me smile ^^
xoxo: NadiaOthman

Tuan Guru Nik Aziz


Dia selalu dihina dikatakan najis. Juga dikatakan Jelmaan Syaitan.Juga dikatakan malaun. Tak kurang mengatakan dia gila isim.Tapi diamati org yang mengata kepadanya bukanlah ustaz jauh sekali ulama' yang banyaknya mereka sendiri tidak mempunyai peribadi mulia maka tahulah aku...tapi apakah salahnya orang yang aku panggil Tuan Guru ini?


Apa kesalahan beliau...???


Adakah akibat memimpin rakyat Kelantan dengan syiar Islam???? Adakah akibat memerintah Kelantan lebih 20 tahun dan x pernah disabitkan dengan salahguna wang kerajaan...

Kalu itu salah nya orang itu perlu menyedarkan diri dari diperbodohkan pemimpin mereka yang mementingkan fulus !

Beliau dihina dari segenap arah dan sudut. Misalnya, posternya dikencing, digabungkan dengan gambar khinzir, dibuat banner seks lucah, dikatakan 'najis', dituduh nyanyuk dan sebagainya. Namun, beliau dengan rela hati memaafkan kesemuanya tanpa dendam. 

Beliau tidak kaya. Beliau tidak mewah. 
Apabila cinta pada agama sebati di jiwa, bukankah itu lebih berharta dari orang harta berjuta?

Biarlah dunia membenci,
tapi jangan lupa masih ada yang menyayangi.

Begitulah manusia.
Ketika ada, dicerca.
Ketika tiada, baru nak menghargai.

Jangan tunggu sampai bintang itu padam. 



Ya ALLAH,hindarilah tok guru kami dari fitnah-fitnah dari golongan ini..!

Ameen.. Takbir !!
 Photo: Dia selalu dihina dikatakan najis. Juga dikatakan Jelmaan Syaitan.Juga dikatakan malaun. Tak kurang mengatakan dia gila isim.Tapi diamati org yang mengata kepadanya bukanlah ustaz jauh sekali ulama' yang banyaknya mereka sendiri tidak mempunyai peribadi mulia maka tahulah aku...tapi apakah salahnya orang yang aku panggil Tuan Guru ini?

Apa kesalahan beliau...???

Adakah akibat memimpin rakyat Kelantan dengan syiar Islam???? Adakah akibat memerintah Kelantan lebih 20 tahun dan x pernah disabitkan dengan salahguna wang kerajaan...

Kalu itu salah nya orang itu perlu menyedarkan diri dari diperbodohkan pemimpin mereka yang mementingkan fulus !

Beliau dihina dari segenap arah dan sudut. Misalnya, posternya dikencing, digabungkan dengan gambar khinzir, dibuat banner seks lucah, dikatakan 'najis', dituduh nyanyuk dan sebagainya. Namun, beliau dengan rela hati memaafkan kesemuanya tanpa dendam. 

Beliau tidak kaya. Beliau tidak mewah. 
Apabila cinta pada agama sebati di jiwa, bukankah itu lebih berharta dari orang harta berjuta?

Biarlah dunia membenci,
tapi jangan lupa masih ada yang menyayangi.

Begitulah manusia.
Ketika ada, dicerca.
Ketika tiada, baru nak menghargai.

Jangan tunggu sampai bintang itu padam. 



Ya ALLAH,hindarilah tok guru kami dari fitnah-fitnah dari golongan ini..!

Ameen.. Takbir !!