Saturday, April 23, 2016

#sakitnyahati

aku buntu 
samada nak ikut hati sendiri atau nak ikut kata orang lain and jaga hati mereka 
sampaikan nanti makan diri aku sendiri pulak 😢 


Friday, April 22, 2016

Rezeki Allah

Alhamdulillah harini pergi Interview then kat situ jugak dapat jawapan dia, Alhamdulillah aku dapat kerja tu. 
Baru-baru ni aku berhenti kerja, sebabnya tak puas hati dengan benefit yang company aku bagi tu. and hari ni aku pergilah interview. 

Aku sangat bersyukur sebab rezeki Allah bagi tak putus putus. Yakin dengan Allah pasti Allah tolong dan bantu kita. 
Yang penting apa yang kita buat tetapkan dengan niat kerana Allah taala, banyak lagi kekurangan diri ni tapi Allah tetap bantu. Kadang malu dengan Allah tapi aku cuba untuk jadi yang terbaik. 

Rezeki yang kita dapat tu jangan lokek nak berkongsi, itu yang penting. Harap kita tetap dan terus istiqomah dalam melakukan kebaikan. Dan moga pengakhiran hidup kita berakhir dengan baik. InshaAllah 🌹kita sama sama berdoa okayy ✌🏻️☺️

xoxo NadOthman

Wednesday, April 20, 2016

✈️

apa perasaan orang yg selalu pergi travel. macam backpckers, pakai redah stay kat tempat orang. teringin gila nak berhijrah ke tempat orang and merasa macam mana stay kat sana. tak duk lama pun tapi pergi bercuti pun jadilah. tu adalah impian aku. nak pergi madinah, mekah, kashmir mungkin Haha tempat pelik pelik memang aku suka p, sebabkan keindahan tempat tu mungkin . kan best kalau lari ke tempat orang seketika. tapi sat jelah duk sana sebab aku ni jenis homesick sikit. tak sampai berapa hari mesti duk nangis nak jumpa family dah hehe . 

kalau dapat partner yang kaki travel lagi best kan. tapi duit poket pun kena cukup lah. but first thing first just dream on inshaAllah dengan kesungguhan pasti kita akan capai. 

Btw lagi 9 hari, parents aku nak tunaikan umrah and melawat Turki (syoknyaa) . Doakan untuk mereka diberikan kesihatan yang baik semoga mereka dapat menunaikan umrah dengan baik  InshaAllah ☺️🌹

xoxo NadOthman